Matematik

Differentier

12. november 2011 af Gonyali (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan differentier jeg disse??? det er uden hjælpemidler??

 

 

Vedhæftet fil: mat.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2011 af Walras

a) Brug dine potensregler til at omskrive funktionen, derefter kan du udnytte, at

(xn)'=nxn-1

b) Da det er et produkt, skal du udnytte, at

(f(x)g(x))'=f'(x)g(x)+f(x)g'(x)

c) Udnyt, at en koefficient differentieres ved

(f(x)/g(x))'=[f'(x)g(x)-f(x)g'(x)]/g(x)^2

d) Det er en sammensat funktion, så du skal udnytte, at

(f(g(x)))'=f'(g(x))*g'(x)

Alle disse formler skal du kunne uden hjælpemidler til eksamen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2011 af fosfor (Slettet)

Brug de her regler:

a) f(x) = g(x) + h(x) ⇒ f'(x) = g'(x) + h'(x) samt f(x) = a xn ⇒ f'(x) = n a xn-1

b) f(x) = a xn ⇒ f'(x) = n a xn-1 samt f(x) = g(x) h(x) ⇒ f'(x) = g'(x) h(x) + h'(x) g(x)

c) f(x) = a xn ⇒ f'(x) = n a xn-1 samt f(x) = g(x) + h(x) ⇒ f'(x) = g'(x) + h'(x) samt f(x) = g(x) / h(x) ⇒ f'(x) = g'(x)/h(x) - g(x) h'(x) h(x)-2

d) f(x) = g(x) + h(x) ⇒ f'(x) = g'(x) + h'(x) samt f(x) = a xn ⇒ f'(x) = n a xn-1 samt f(x) = g(h(x)) ⇒ f'(x) = g'(h(x) h'(x)

Og husk at 1/x2 = x-2 samt √x = x1/2


Skriv et svar til: Differentier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.