Fysik

sidelængden af en terning.

12. november 2011 af molly16 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! 

Opgaven lyder: En guldterning  vejer 2,41 kg.  Bestem sidelængden på terningen? 

 

Nogen der ved, hvordan man gør det? 

 

- tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2011 af Walras

Jeg har aldrig haft fysik på særligt højt niveau, men jeg vil tro, at du kan benytte:

ρ=m/V,

hvor ρ er massefylden, m er massen og V er rumfanget.

Da vi så kan slå op, at massefylden på guld er 19,3 g/cm3, har vi, at

19,3g/cm3=2410g/V <=> V=2410/19,3=124,87 cm3

s=3√(124,87)=4,99≈5 cm

Kan det passe??


Svar #2
12. november 2011 af molly16 (Slettet)

Jo det tror jeg er rigtigt nok! tusind tak!!


Skriv et svar til: sidelængden af en terning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.