Matematik

Bestem faktoropløsningen

13. november 2011 af Pazzo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem faktoropløsningen for andengradspolynomiet g(x) = x2 + x - 12

 

Nogle der kan hjælp med, hvorledes man løser opgaven?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2011 af peter lind

Find rødderne r1 og r2. Polynomiet kan skrives som (x-r1)(x-r2)


Svar #2
13. november 2011 af Pazzo (Slettet)

Hvad skal så væree r1 og r2 ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2011 af peter lind

rødderne i polynomiet


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2011 af mathon

 

                        ...du har vel lært at løse en 2.gradsligning
dvs
                           beregne dens rødder


Svar #5
13. november 2011 af Pazzo (Slettet)

ja okay, det mig der er forvirret,

man beregner d og bruger resultatet som rødderne?


Svar #6
13. november 2011 af Pazzo (Slettet)

Da d > 0, findes der to rødder. Faktor opløsningen findes ved ligningen:
x = -b + - Öd / (2a)
x = -1 + - Ö49 / (2*1)
x = 3 v. x= -4

f(x) = a(x-r1)(x-r2)
f(x) = a(x+3)(x-4)

 

og hvordan kommer man så videre?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2011 af mathon

 

       g(x) = x2 + x - 12  =  (x+4)·(x-3)         da a = 1


Skriv et svar til: Bestem faktoropløsningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.