Matematik

Grundlinje

13. november 2011 af 1putte1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har virkelig brug for hjælp!!!

Jeg har to opgaver som jeg har brugt ca. 10 timer på i dag og jeg har prøvet alt. JEG HAR VIRKELIG BRUG FOR HJÆLP!!

Den første opgave lyder:

En trekant har arealet 49 m2 og grundlinjen dobbelt så stor som højden. Hvor stor er grundlinjen?

Den sidste lyder:

Grafen for en funktion g(x) er en ret linje, og den har stigningstallet 0,8. Den går gennem punktet (5,7). Bestem en forskrift for g. Bestem skæringspunkter med koordinatakserne.??

Hurtig brug for hjælp!!

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2011 af NejTilSvampe

Lad os opsumere hvad du ved..

A = 49

g = 2h  

derudover ved du at arealet af en trekant findes ved 

A = ½*h*g

lad os indsætte g = 2h, i den ligning, du får

A = ½*h*(2h) = h^2

indsæt A = 49

49 = h^2 => h = 7

grundlinjen er dobbelt så stor som h, den må altså være 14. 

Lad os teste og se om det er sandt.

A = ½*7*14 = 49 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2011 af NejTilSvampe

du ved hældningen er a = 0,8

g(x) = 0,8x + b

du ved punktet går gennem (5,7)

7 = 0,8*5 + b => b = 7-4 = 3

forskriften er

g(x) = 0,8x -3


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2011 af peter lind

Kald  grundlinjens længde x og find højden i trekanten udtrykt ved x. Brug at arealet af en trekant er ½*grundlinje*højde

I den anden opgave se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/kurver.html#retlinie


Svar #4
13. november 2011 af 1putte1 (Slettet)

Wow det var rigtig dejligt!

Mange tak! :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2011 af Thomasbojsen (Slettet)

49=(G*H)/2

Dvs at G*H = 98

Dermed giver det, at G = 14 og H = 7

 

 


Skriv et svar til: Grundlinje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.