Matematik

Keglen - Noget med volumen

13. november 2011 af Ande80 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvis r er radius i grundfladen, og h er keglens højde, er volumenet V af keglen

V = 1/3 * 3,14 * r^2 * h.

Den kegleformede del af en tragt skal kunne rumme 2 liter. Grundfladediameteren skal være lige så stor som højden.

Hvor stor skal højden af keglen være?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at 2r = h til at indsætte et udtryk for r i formlen for V, og benyt V = 2L til at beregne h.


Skriv et svar til: Keglen - Noget med volumen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.