Matematik

Bestem et koordinatsæt (vektorregning)

13. november 2011 af larsenmax (Slettet) - Niveau: A-niveau

En linje l er givet ved ligningen 3x - 4y -15 = 0 .

Bestem koordinatsættet til de punkter på den vandrette linje, med ligningen y = 2 , hvis afstand til linjen l er 7.

Tror nok, det er noget med vektorer... men hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt et punkt med koordinaterne (x ; 2) i punkt-linieafstandformlen og løs i x for en afstand på 7 .

Hvis linien har ligningen   l: ax + by + c = 0, er afstanden fra punktet P(x0 ; y0) til linien da

d(P ; l) = |a·x0 + b·y0 + c| / √(a2 + b2)


Skriv et svar til: Bestem et koordinatsæt (vektorregning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.