Matematik

Ensviklede trekanter i retvinklede trekanter.

14. november 2011 af Zimson (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg står med denne opgave:

Trekanten på det ved hæftede billede er mit udgangspunkt. ABC og AHC er ensvinklede, men hvordan kan jeg bevise dette? Jeg er helt lost, og skal aflevere i morgen tidelig :O (i dag)

 

Hjææælp

 

Magnus

Vedhæftet fil: hjælp.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Højden CH står vinkelret på siden AB. Derfor er vnklerne ved H rette vinkler. I trekant AHC er vinkel H ret, mens vinkel A er fælles med vinkel A i trekant ABC. Da vinkel C i trekant ABC er ret, er vinkel B i trekant ABC derfor lig med vinkel C i trekant AHC. De to trekanter ABC og AHC har derfor alle tre vinkler parvis lige store, og trekanterne er derfor ensvinklede og retvinklede.


Svar #2
14. november 2011 af Zimson (Slettet)

Tak, for super hurtigt svar :). Er ikke helt klar over om det skal bevises matematisk eller sådan der, men jeg prøver :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Svaret i #1 kan da betragtes som et matematisk bevis.


Svar #4
14. november 2011 af Zimson (Slettet)

Jo, men altaså ud fra formler; altså hvor jeg regner mig frem til det :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2011 af mathon

                

                                                  ΔACH  ensvinklet med    ΔCBH   ensvinklet med     ΔABC        

   er folkeskolegeometri

   i øvrigt
                                                   h = |CH| = a·b / c = 4·3 / 5 = 2,4


Skriv et svar til: Ensviklede trekanter i retvinklede trekanter.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.