Matematik

Bestem integralet

14. november 2011 af Solvejens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem integralet af (5x^4+4x)dx grænserne er 1 øverst og 0 nederst.

Hvordan løser man uden CAS-værktøj?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter den generelle formel ∫ a·xn dx = a·xn+1/(n+1) + k , for n ≠ -1 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2011 af SuneChr

Benyt, at integralet er lig med tilvæksten over intervallet [0 ; 1] af en vilkårlig valgt stamfunktion.


Svar #3
14. november 2011 af Solvejens (Slettet)

Hvis jeg indsætter i formlen ∫ a·xn dx = a·xn+1/(n+1) + k får jeg:

(5x^4) dx = 5x^3 / 5+k

= x^3 / k

Er det så mit svar?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2011 af SuneChr

# 3  Nej,    Genlæs # 1     ∫a·xn dx = a·xn+1/(n+1)  + k , for n ≠ - 1

Graden af x vokser med én, på stamfunktionen. Integrér hvert led for sig.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det har ikke så meget med noget at gøre.

Man finder først en stamfunktion til integranden

F(x) = ∫ (5x4 + 4x) dx = 5·x5/5 + 4·x2/2 + k = x5 + 2x2 + k ,

og så beregnes det bestemte integral jo som F(1) - F(0) .


Skriv et svar til: Bestem integralet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.