Matematik

tangent, koordinatakser og ligningslinje danner firkant. Beregn areal?

16. november 2011 af VaDitte (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder følgende:

Tangenten til grafen f(x)=√(2x-3) i (6,f(6)) afgrænser sammen med koordinatakserne og linjen med ligningen x=6 en firkant. Beregn firkantens areal.

Er endnu engang lost :-(

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn f(6) og tangentens hældning f'(6) . Beregn, hvor tangenten skærer y-aksen. Firkanten er sammensat af et rektangel og en retvinklet trekant.


Svar #2
16. november 2011 af VaDitte (Slettet)

jeg har regnet f(6) og f'(6) ud. Hvordan finder jeg nu skæring med y aksen?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Tangenten går gennem punktet (6 , f(6)) og har hældningskoefficienten f'(6) , så den har ligningen

y = f'(6) · (x - 6) + f(6) ,

så akseskæringskoefficienten b er b = f(6) - f'(6)·6


Skriv et svar til: tangent, koordinatakser og ligningslinje danner firkant. Beregn areal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.