Matematik

en ligning med 2 ubekendte

16. november 2011 af mikkel1995 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej er der nogen som ved hvordan man løser denne ligning

 

 

(x+1)2-(y+3)2=(x-y)(x+y)

 

3(x+1)-4y=2(x+3)

 

 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2011 af SuneChr

Den første ligning kan reduceres til            x - 3y - 4  =  0       eller     y  =  1/3 x - 4/3

som fremstiller en ret linje.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2011 af Krabasken (Slettet)

 Efter den helt almindelige opskrift - man starter med at forenkle (reducere) dem, og det, du kommer frem til, bestemmer den videre fremgangsmåde, som enten kan være

substitutionsmetoden

eller

de lige store koefficienters metode.

Begge står i mat-bogen.

Start nu selv, og lad os se, hvor langt, du kan komme!


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2011 af Krabasken (Slettet)

Du kan selvfølgelig osse bare skrive af -


Svar #4
17. november 2011 af mikkel1995 (Slettet)

Ja, men det jeg egentlig er i tvivl om, er om hvad jeg skal skrive hvad -(y+3)giver. her er jeg i tvivl om minuset skal indgå i formlen 

 

Jeg er også i tvivl om hvad (x+1)giver.  (x+1)(x+1)= x2+x+x+1 , men så er det jo bare ikke en førstegradsligning mere. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2011 af Krabasken (Slettet)

-(y+3)^2 = -(y^2+2*3*y+3^2) = ?

(x+1)(x+1)= x2+x+x+1 = ?

Hvem siger, det skal være førstegradsligninger - det kan jo være at noget går ud om lidt- ?

Man skal kunne sine kvadratsætninger (står i mat.-bogen)


Svar #6
17. november 2011 af mikkel1995 (Slettet)

Det er bare fordi, at vi ikke har haft noget om andengradsligninger, så jeg kan ikke forstå hvorfor vores lærer pludselig skulle give os noget for om det :)

Det jeg egentlig skal finde ud af med denne ligning er bare hvad x er og hvad y er :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. november 2011 af Krabasken (Slettet)

Klem bare på - hvis du regner rigtigt, forsvinder andengradsleddene ;-)


Svar #8
17. november 2011 af mikkel1995 (Slettet)

Og det gør de fordi der både er en x2på venstre side og på højre side ikke? :)  eks: x2+4=x2+3

4=3 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. november 2011 af Krabasken (Slettet)

Så har du ikke regnet heeeeeelt rigtigt

Prøv igen -

og sørg for at holde ligningerne adskilt


Svar #10
17. november 2011 af mikkel1995 (Slettet)

Jamen det var bare et eksempel jeg lavede der lige for at vise princippet :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. november 2011 af Krabasken (Slettet)

Gudskelov -

Ja!


Svar #12
17. november 2011 af mikkel1995 (Slettet)

Hehe men tak fordi du kunne hjælpe mig så sent, det er ikke sådan når man udskyder sin afleveringer fordi man har et fritids job ! 


Skriv et svar til: en ligning med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.