Matematik

Matematik - Svingningstiden , hjælp

17. november 2011 af hohodyret (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med den vedhæftede opgave?? Jeg forstår ikke hvordan jeg regner det ud!

På forhånd tak.

 

Mvh. Hohodyret

Vedhæftet fil: matematik.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2011 af mathon

     

                                           T = (2π/√(g)) · √(L) ≈ 2·L0,5

så din regression
bør approximeret
være
                                           y = b·xa                                          

                                           y = 2·x0,5

hvoraf
                                           x = (y/2)2 ) = 0,25·y2


Svar #2
17. november 2011 af hohodyret (Slettet)

Forstår det ikke helt, g skulle være tyngdekraften som er på 9,82 og L er udstrækningen...


Facitlisten skriver følg.

 

a)

a = 0,525

b = 2,01

 

b)

2,9 sek

 

c)

0,99 meter


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2011 af mathon

a)

a = 0,525

b = 2,01

i overensstemmelse med
det ventede
                                                           a = 0,5

                                                           a = 2,0
 

b)                             
                                                           y =
2,01·x0,525           for x = 2

                                                           y = 2,01·20,525 ≈ 2,9

                

c)
                                                           x = (2/2,01)1/0,525
0,99     for y = 2
 


 


Skriv et svar til: Matematik - Svingningstiden , hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.