Matematik

Reducer udtrykket a^2-b^2-(a+b)^2+2ab

17. november 2011 af Fabeldyret (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal reducere følgende udtryk: a^2-b^2-(a+b)^2+2ab og er blevet i tvivl om hvad jeg gør når parantesen har et minus foran, skal jeg gange minus ind først eller hvordan?


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. november 2011 af mathon

a2 - b2 = (a+b)(a-b)

... -(a+b)2 ... = ... -(a2+ 2ab + b2) ...     =   ... -a2 - 2ab - b2 ...

 


Svar #2
17. november 2011 af Fabeldyret (Slettet)

Hvordan kan det så blive -2b^2?


Brugbart svar (6)

Svar #3
17. november 2011 af mathon

 

                           a2 - b2 - (a+b)2 + 2ab

                           a2 - b2 - a2 - 2ab - b2 + 2ab = -2b2

 


Svar #4
18. november 2011 af Fabeldyret (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Reducer udtrykket a^2-b^2-(a+b)^2+2ab

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.