Matematik

små opgaver

17. november 2011 af yaba (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg mangler lidt af en aflevering, er der nogen som kan hjælpe mig?

der er spg. c,d og e. please

Opgave 4 – variabelsammenhæng, vækst og proportionalitet
A: Rumfanget V for en cylinder afhænger af cylinderens højde h og radius r i grundfladen på følgende måde: V=h·π·r^2 Omskriv denne formel, så r afhænger af h og V.
V/ h·π= r2


B: Hvis radius er fast i cylinderen, så afhænger rumfanget kun af højden, og der er tale om lineær afhængighed (dvs. det kan skrives på formen y = ax + b, hvor V svarer til y og h svarer til x).
Hvis r = 2, hvad er så a i denne formel? Hvad er b?

a= radius og b er det mindst mulige rumfang.
A= r^2*π og b= 0


C: Radius holdes stadig fast på 2. Hvor meget vokser rumfanget, når højden vokser med 5 (dvs. hvad er ?V når ?h = 5)? 

V=h*3,14*r^2 --> V=5*3,14*2^2 = 

Hvor meget vokser højden, når rumfanget vokser med 16 (dvs. hvad er ?h når ?V = 16)?

 

D: Hvis radius er fast i cylinderen, så rumfanget V kun afhænger af h, så er der ligefrem proportionalitet mellem V og h. Hvad er proportionalitetsfaktoren?


E: Hvis en trekant skal have et areal på 20 cm2 er der omvendt proportionalitet mellem højden h og grundlinjen g. Skriv en formel for hvordan højden afhænger af grundlinjen, samt en formel for hvordan grundlinjen afhænger af højden.


Svar #1
17. november 2011 af yaba (Slettet)

please help, kun de tre sidste opgaver


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. november 2011 af greg0065 (Slettet)

c)

regn det dog ud!

d)

3,14*r^2,

e)

20 cm2 = 1/2 * h * g

<=>

h = 40 cm2 / g

g = 40 cm2 / h


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. november 2011 af ThomasPortal (Slettet)

Opgave c:

Er dit ? et Δ ???

V=h*3,14*r^2 --> V=5*3,14*2^2 = 62,8

Som du ar skrevet starter du med:

ΔV=Δh*π*r^2   -->  Δh = ΔV/(π*r^2) = 16/(3,14*2^2) = 1,27


Skriv et svar til: små opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.