Matematik

Lineær funktioner

19. november 2011 af mivsandersen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om en lineær fucktion y=ax+b oplyses, at grafen går gennem punktet P(5,11) og har hældningskoefficienten 3. Bestem tallene a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2011 af mette48 (Slettet)

a er hældningen

y=ax+b indsæt de kendte størrelser og find b


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hældningskoefficienten a er oplyst. Benyt oplysningen om punktet P's koordinater til at bestemme b.

Det hedder en funktion .


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2011 af smileytoday (Slettet)

a = 3

b = y1 – a*x1

b = 11 - 3*5

b = - 4


Skriv et svar til: Lineær funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.