Matematik

Hjælp med radius!

20. november 2011 af Falaffel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey people :-)

 

Jeg er igang med en matematik opg., kan ikke komme videre med den. Håber der er nogle derude der har lyst til at hjælpe! :-)

En kugleformet olietank, rummer 1000 L. 

Hvor stor er radius? 

 

Tak på forhånd! :-D


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2011 af nielsenHTX

rumfanget for en kugle er givet ved V=(4/3)*pi*r3

løs ligningen 1000=(4/3)*pi*r3


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2011 af WHiP (Slettet)

1000=4/3 *pi*r3 isolér r.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2011 af 123434 (Slettet)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2011 af SuneChr

Rumfang, V, af kugle                 V  =  4/3·π·r3       og dermed       r  =  3√( 3·V / (4·π) )

Hvis du indsætter V i liter, bliver radius, r, udtrykt i dm.     10 dm = 1 m


Skriv et svar til: Hjælp med radius!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.