Matematik

Den eksakt afstand?

20. november 2011 af MariaDahl (Slettet)

Opgave 3: Bestem eksakt afstand mellem punkterne A og B når:

a. A=(7,5) og B=(-1,1)

Hvordan skal jeg regne det ud?

Bestem en ligning for linje som går gennem punkterne A og B:

a. A= (7,5) og B=(-1,1)

Hvad for nogle formler skal jeg bruge??e


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2011 af WHiP (Slettet)

Afstanden mellem to punkter A(x1,y1) og B(x2,y2)

|AB|=√(x2-x1)2+(y2-y1)2

 

En ligning for linjen:

benyt at y=ax+b hvoraf:

a=y2-y1/x2-x1

b=y-ax1, eller b=y-ax2


Skriv et svar til: Den eksakt afstand?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.