Matematik

Opgaveaflevering i morgen, variabler

20. november 2011 af popcorn81 (Slettet)

Hej allesammen.

Jeg har brug for hjælp til en opgave i variabelsammenhænge.

Her kommer den:

''Om en anden linæer funktion y=ax+b oplyses at grafen går gennem punktet 2.4 og b=6 (som er skæring med y-aksen) Bestem hældningstallet, a''

Jeg overvejer at vise det udfra en graf, men er bange for at resultatet bliver for usikkert.

Håber virkelig  nogen kan hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2011 af nielsenHTX

med mindre opgaven siger direkte at du må aflæse fra en graf er ikke nok.

du kender et punkt (2,4) altså en x-værdi og en y-værdi og du kender b=6

løs ligningen

4=a*2+6, a= ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2011 af PeterValberg

du kender to punkter (x1,y1)=(0,6) og (x2,y2)=(2,4)

bestem a som:     a = (y2-y1)/(x2-x1)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
20. november 2011 af popcorn81 (Slettet)

Nå mange tak. Nu forstår jeg! ;D


Skriv et svar til: Opgaveaflevering i morgen, variabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.