Matematik

Hjæælp. Matematik variabler

20. november 2011 af popcorn81 (Slettet)

Hej.

Jeg er gået i stå over en opgave i varibelsammenhænge.

Her er den.:

Bestem skæringspunktet hvis der er et mellem følgende lineær funktoner

a) y1= 1 gange x -1 og y2= -1 gange x + 7

Forstår ikke opgaven. Håber der nogen som kan hjælpe mig :( 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2011 af PeterValberg

de lineære funktioner 

y = a1x + b1    og
y = a2x + b2

har (hvis de ikke er parallelle eller sammenfaldende) ét skæringspunkt, der netop er
fælles for dem begge, - sæt derfor ligningerne lig med hinanden og bestem, den x-værdi
hvorved der er skæring, - den tilhørende y-koordinat bestemmes herefter ved indsættelse
af den fundne x-værdi i den ene ligning, - altså:

a1x + b1 = a2x + b2

løs ligningen mht x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2011 af nielsenHTX

hvis du tegner de to funktioner vil du få to rette linjer og de vil skære hinanden i et punkt og opgaven er at finde hvilket.
de skærer hinanden hvor de har den samme x værdi og den samme y værdi
altså når
x-1 = -x +7 find x
For at finde y indsættes din x værdi i en af funktionerne.


Svar #3
20. november 2011 af popcorn81 (Slettet)

Ok, nu jeg lidt med. Jeg skal finde x, men jeg forstår stadig ikke hvordan jeg skal gøre det.. Hvordan skal jeg finde x når jeg kun kender a og b?


Skriv et svar til: Hjæælp. Matematik variabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.