Matematik

Fortegn F`(x)

20. november 2011 af ???gæt (Slettet)

F(x)=X^3-5x^2+4x
F`(x)=3x^2-10x+4
F`(x)=0
3x^2-10x+4=0
3x^2-10x+10x+4=10x+0
3x^2+4=10x
3x^2+4-4=10x-4
3x^2=10x-4

Hvad skal jeg lave om for at komme videre? så jeg kan finde fortegn for f`(x).


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2011 af Anxyous (Slettet)

I fjerde linje har du en andengradsligning, prøv at løse den først.


Svar #2
20. november 2011 af ???gæt (Slettet)

F(x)=X^3-5x^2+4x
F`(x)=3x^2-10x+4
F`(x)=0
3x^2-10x+4=0
D=-10^2-4*32*4
D=-412
L=ø

 

Så er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2011 af Anxyous (Slettet)

#2:

Nej, a = 3, ikke 32.


Svar #4
20. november 2011 af ???gæt (Slettet)

Så det er 52 må betyde at der er 2løsninger?


Skriv et svar til: Fortegn F`(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.