Matematik

Reducér udtrykket

20. november 2011 af Solvejens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Reducér udtrykket: 10*a*b5 / 5*a*b2

Hvad starter jeg med at gøre? Er ikke så god, når det gælder brøker...


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

10ab5 / 5ab2  =  10b5 / 5b2  =  10b3 / 5  =  (10/5)·b3  =  2b3


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. november 2011 af greg0065 (Slettet)

I så fald ville jeg starte med at skrive potenserne ud:

(10*a*b*b*b*b*b)/(5*a*b*b)

Hvis du skriver dem op overhinanden kan du se at det meste gå ud.


Skriv et svar til: Reducér udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.