Matematik

gange over kors med x^2!

22. november 2011 af Nadiin (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej folkens,

Jeg sidder med denne her ligning sammen med nogle andre som jeg skal aflevere imorgen til matematik!
Den hedder:

(fg)(x)=f(x)g(x)= (2x^2-x-1) x (x+1)

Jeg ved ikke hvad man gør når man ganger over kors med ^2???? Hvor skal man starte???


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der er ikke tale om at gange over kors, men om at gange flerleddede størrelser. Der er heller ikke tale om en ligning, men om at beregne en funktionsforskrift.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2011 af AskTheAfghan

(f o g)(x) = f( g(x) )


Svar #3
22. november 2011 af Nadiin (Slettet)

#1 undskyld men hvad mener du med at gange flerleddede størrelser ? :S

det rigtigt, det er funktionsforskrift ..

 


Svar #4
22. november 2011 af Nadiin (Slettet)

#2


(f o g)(x) = f( g(x) )

Det er fg og ikke f o g, men ellers tak. 

Jeg har bogen foran mig og der står at man skal gange med fg


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2011 af AskTheAfghan

#4

Nå. Ok, så     (f·g)(x)   =   f(x) · g(x)

                                    = (2x2 - x - 1) · (x + 1)

Gang parenteserne ud.


Svar #6
22. november 2011 af Nadiin (Slettet)

# 5

Men det er det jeg ikke ved hvordan man gør med en 2x^2! :S


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. november 2011 af AskTheAfghan

#7

x2 = x·x

(2x2 - x - 1) · (x + 1) = (2x·x - x - 1) · (x + 1)

                                = 2x·x·x - x·x - 1·x    +    2x·x·1 - x·1 - 1·1

Recucer.


Svar #8
22. november 2011 af Nadiin (Slettet)

#7


#7

x2 = x·x

(2x2 - x - 1) · (x + 1) = (2x·x - x - 1) · (x + 1)

                                = 2x·x·x - x·x - 1·x    +    2x·x·1 - x·1 - 1·1

Recucer.

Så det giver 4x^3-2x-1 ?? :D


Skriv et svar til: gange over kors med x^2!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.