Kemi

Gasser

23. november 2011 af Quidditch (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesqammen, hvil lige spørge om...

hvis man har en gas, som udsættes for 1 bar ved 20 grader celsius, og har en densitet på 0,58 g/, hvordan kan man så finde hvor mange liter den fylder?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2011 af jonasdj93 (Slettet)

posteVand er lig nRøde Tuborg!
Du benytter idealgasligningen, som siger, at produktet af tryk og volumen er lig produktet af stofmængden, gaskonstanten og temperaturen :)

p * V = n * R * T

Så du har brug for også at kende stofmængden.


Svar #2
23. november 2011 af Quidditch (Slettet)

Ok, det har jeg nu fundet ud af, og den fylder ca, 2,6 L. Men hvis denne gas nu bliver til gasform, og den fylder stadig 10 ml, hvad skal jeg så gøre?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. november 2011 af jonasdj93 (Slettet)

Jeg tror ikke, jeg forstår, hvad du mener?

Gassen fylder 2,6 L, men når gassen bliver til gasform, fylder den 10 mL?

Gasser er jo altid i gasform, så snakker vi om en væske med en volumen på 2,6 L, som bliver til gas, og hvis volumen så bliver reduceret til 10 mL?


Svar #4
23. november 2011 af Quidditch (Slettet)

Ja, det er en lightergas, havde jeg glemt at fortælle. Den er i en væsketilstand, men når den bliver til gasform, reduceres både densiteten og trykket forøges. Jeg skal så have fundet ud af hvor meget trykket bliver af den væske, som jeg fandt molarmassen for, efter den bliver til en gasform. skal jeg så gøre følgende:

n = 0,058g/(53,44 g/mol) = 0,001085329 mol
p = (0,001085329 mol ·293,15 ·0,0831 (bar·L)/(K·mol ))/(2,642521 L) = 99,997 bar

?


Skriv et svar til: Gasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.