Matematik

integration af sqrt(10-2x)

23. november 2011 af ggf (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvad fås ved integration af f(x)=sqrt(10-2x) ? Har ikek haft mat i 2 år nu, så kan ikke længere huske det..


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. november 2011 af peter lind

Brug substitution t = 10-2x   dt = -20dx

Hvis du trænger til lidt repition så se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/integral.html


Brugbart svar (2)

Svar #2
23. november 2011 af AskTheAfghan

Rettelsen til den første linje i #1;   dt = -20dx    --->    dt = -2dx

Hvis du ikke har forstået det endnu,

kan du nedenfor se hvordan det skal gøres (på en anden måde), og resten kan du prøve selv.

∫f(x) dx   =   ∫√(10-2x) dx    =  ∫(10-2x)1/2 dx                                         .. lad   t = 10 - 2x

                                         = ∫t1/2 dx                                                    .. dt/dx = -2   ⇔   dx = dt/-2

                                         = ∫t1/2 (dt/-2)      =     -(1/2) ∫t1/2 dt


Svar #3
24. november 2011 af ggf (Slettet)

Jeg skulle lige sætte mig ind i det i gen, men vanskligere var det heller ikke, men jeg takker for hjælpen :-)


Skriv et svar til: integration af sqrt(10-2x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.