Fysik

Bestem erstatningsmodstanden for de fire resistorer

24. november 2011 af 123tek (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey, nogen der kan hjælpe mig med vedhæftede opgave? 

På for hånd, tusinde tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2011 af mathon

 

                                                                                           serie
                                                                  parallelt
                                     Rerstat = ((1/R1) + (1/R2) + (1/R3))-1 + R4


Svar #2
24. november 2011 af 123tek (Slettet)

tak!

Kan du også hjælpe mig med b og c ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2011 af mathon

b)

        Rp = ((1/R1) + (1/R2) + (1/R3))-1 = (60/11) Ω

        serieforbundne modsand - her Rp og R4 - deker spændingen i modstandstallenes forhold

                                               modstandsforhold     modstandsforhold
                              Rp                            60/11                            3
                              R4                              40                              22   

 

                                                  U1 = Up = (3/25)·(12 V) ≈ 1,44 V

                                                  U4 = (22/25)·(12 V)       ≈ 10,56 V
 


 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2011 af mathon

c)
                Up = U1 = U2 = U3 = 1,44 V
 

                                 I3 = U3 / R3 = (1,44 V) / (30 Ω) = (1,44 Ω·A) / (30 Ω) = 0,048 A = 48 mA                


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2011 af mathon

#3


b)

        Rp = ((1/R1) + (1/R2) + (1/R3))-1 = (60/11) Ω

        serieforbundne modsand - her Rp og R4 - deler spændingen i modstandstallenes forhold

                                               modstandsforhold     modstandsforhold
                              Rp                            60/11                            3
                              R4                              40                              22   

 

                                                  U1 = Up = (3/25)·(12 V) ≈ 1,44 V

                                                  U4 = (22/25)·(12 V)       ≈ 10,56 V
 


 


Skriv et svar til: Bestem erstatningsmodstanden for de fire resistorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.