Matematik

bestemmelse af radius

26. november 2011 af Eddard (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa, har denne opgave som er vedhæftet. 

Jeg vil på en eller anden måde prøve at benytte viden om retvinklede trekanter til denne opgave, hvor (k/2) er en af kateterne. Jeg er dog i tvivl om den anden katete. Er den blot h? VIl min katete fra centrum af cirklen og op til indersiden af den inderste cirkel da ikke være (h-r) ?

Vedhæftet fil: Opgave.doc

Svar #1
26. november 2011 af Eddard (Slettet)

Arrh, jeg tror jeg fik den: (r-h)^2+(0.5*K)=r^2 ?

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. november 2011 af AskTheAfghan

r = h + x      og    r2 = (k/2)2 + x2

... så     r = h + x  ⇔  x = r - h

             r2 = (k/2)2 + x2  ⇔  r2 = (k/2)2 + (r - h)2  ⇒  r = (4h2 + k2)/(8h)

Giver det mening?

Prøv at skitse en hel cirkel på tegningen i opgaven, så vil det nok hjælpe dig med at forstå.


Svar #3
26. november 2011 af Eddard (Slettet)

Har jg gjort. Får diameteren til lidt 90( har ikke det eksakte tal lige her)

Skriv et svar til: bestemmelse af radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.