Matematik

Tangens grafisk set

27. november 2011 af Eddard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa.

I denne video http://www.youtube.com/watch?v=ohoo03A38c0&feature=player_embedded forklares det  hvad tangens er grafisk set. En tangent til cirklen. Men er tangens kun den lodrette tangent til cirklen, som hun viser det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2011 af SuneChr

Grafisk set, er tangens til retningsvinklen for en ret linje, lig med hældningskoefficienten, a, til den rette linje

   y  =  ax + b .

Vi har desuden       tan u = sin u / cos u   som også let indses ved enhedscirkelbetragtning.

Tangens har navnet efter denne tangentretningsfunktion, den har fået. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2011 af LuckyFoul (Slettet)

Nej ikke efter hvad jeg kan huske..

Tangens kan være begge dele, altså både lodrette og vandrette..


Svar #3
27. november 2011 af Eddard (Slettet)

så den linje som danner vinklens, dens hældningskoeffecient er lig med tangens ?

Og hvordan ses at tan u= sin u / cos u?

 


Svar #4
27. november 2011 af Eddard (Slettet)

Denne illustrerer det måske meget godt? 

http://www.matlex.dk/geometri.html#sincos


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Punktet på enhedscirklen med retningsvinkel u har koordinaterne (cos(u) , sin(u)), og tan(u) er da hældningskoefficienten for radiuslinien fra cirklens centrum til retningpunktet. Da cirklen har radius 1, er tan(u) så også y-koordinaten for skæringspunktet mellem denne radiuslinie og den lodrette tangent til cirklen i punktet (1,0) .


Svar #6
27. november 2011 af Eddard (Slettet)

Hvordan kan man forklare at tan u er radiuslinjens hældning?

Brugbart svar (1)

Svar #7
27. november 2011 af mathon

   fordi
   i
                     y = ax + b
   er
                     a = (y-0) / (x-0) = y / x = tan(V)
                  


Svar #8
27. november 2011 af Eddard (Slettet)

Hvor y2= sin x, y1= 0( centrum) X2= cos x , x1= 0 ( centrum) ? Hvorfor er det lige at sin(x)/cos(x) = tan ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du spørger

                      Hvorfor er det lige at sin(x)/cos(x) = tan ?

Det er netop definitionen for funktionen tan; tan(x) = sin(x) / cos(x) . Funktionen tan(x) er ikke defineret, hvor cos(x) = 0 .


Svar #10
27. november 2011 af Eddard (Slettet)

Ahaaa så det var altså korrekt det jeg skrev :-)


Skriv et svar til: Tangens grafisk set

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.