Fysik

Bestemmelse af energiniveau?

27. november 2011 af HenrikN (Slettet) - Niveau: B-niveau

Følgende opgave lyder:

Jeg skal bestemme i hvilken stationær tilstand et hydrogenatomet har energien -0,278 eV.

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2011 af mathon

         -0,278 eV = -4,45405·10-20 J

         h·c·Ry = 2,17987·10-18 J

 

                                                    -E = h·c·Ry·m-2

                                                   -4,45405·10-20 J = - (2,17987·10-18 J)·m-2

                                                    m = ((2,17987·10-18 J) / (4,45405·10-20 J))0,5

                                                    m = 7

                                                   


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2011 af mathon

eller
 

         h·c·Ry = 13,606 eV

                                                    -E = -h·c·Ry·m-2

                                                   -0,278 eV = - (13,606 eV)·m-2

                                                    m = ((13,606 eV) / (0,278 eV))0,5

                                                    m = 7

            


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2011 af mathon

rettelse til #1's tredje linie

                                                      -E = h·c·Ry·m-2   --->   -E = -h·c·Ry·m-2


Skriv et svar til: Bestemmelse af energiniveau?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.