Matematik

Opgaven lyder: "Vis at ..."??

27. november 2011 af ANK94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har denne opgave: Vis, at 8x-e-x+14√(x) er en stamfunktion til 8+e-x+((7)/(√(x)))

Når der står vis at, er det så nok bare at lave integralberegningen (og komme frem til den stamfunktion, som er skrevet i opgaven). Eller hvad indebærer det, at "vise det"?

Og min lærer vil helst have at jeg bruger integralfunktionen i matematikprogrammet, og altså ikke beregner selv eller laver mellemregninger, men skal jeg også gøre det i den her opgave, så er det jo egentlig nspire, som har "vist det"..


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2011 af Isomorphician

Differentier den første funktion, og se om den er lig med den anden funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du skal vise, at

F'(x) = f(x)


Svar #3
27. november 2011 af ANK94 (Slettet)

Jeg skal vel integrere f(x) og få F(x), ikke differentiere? da det er integralregning vi arbejder med..


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. november 2011 af ping317 (Slettet)

Hvis din lærer helst vil at du bruger matematik programmet, så gør det. selvom der står vis det vil jeg mene, at det er nok at sætte den udregning du har lavet i dit regneprogram ind. du kan selvfølgelig også gøre begge dele, altså eftervise resultatet med dine egne udregninger


Svar #5
27. november 2011 af ANK94 (Slettet)

#2

Men opgaven har ikke har brugt en af de betegnelser.. Skal jeg så stadig gøre det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Du har, at

F(x) = 8x - e-x + 14√(x) , og

f(x) = 8 + e-x + ((7)/(√(x))) .

Vis nu, at F'(x) = f(x) .


Skriv et svar til: Opgaven lyder: "Vis at ..."??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.