Matematik

Hjælp med TI-Nspire har en opgave

27. november 2011 af gona94 (Slettet)

hvis der nogen der gider og hjælpe med denne opgave: 

 

opgave 1018
vi har tegnet en skitse af en halvcirkel + rektangel skal indhegnes med 400 meter hegn. (vi ønsker størst mulig areal)
Først finder vi omkredsen, som vi ved er 400, udtrykt ved x og r, ved at vi bruge solve-funktionen til at løse ligningen for radius.
solve(400=2*r*π+2*x+2*r,r) ? r=((−(x-200))/(π+1))
herefter differentierer vi

d/dr(((r^(2)*π)/(2))+2*r*(200-(π+1)*r),r) ? 400-(3*π+4)*r

solve(0=400.-(3*π+4)*r,r) ? r=29.80


Svar #1
27. november 2011 af gona94 (Slettet)

det er en optimeringsproces


Skriv et svar til: Hjælp med TI-Nspire har en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.