Fysik

Bestemmelse af massefylde i en opløsning

27. november 2011 af 98 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Fomuler en generel anvisning for bestemmelse af massefylde i en opløsning


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2011 af mathon

 

                             d = 100·c·M

hvor
   d er densiteten, [d] = g·L-1
   c er opløsningens molaritet, [c] = mol·L-1
   M er det opløste stofs molmasse, [M] = g·mol-1


Svar #2
01. december 2011 af 98 (Slettet)

hvorfor indgår 100 i formlen


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. december 2011 af mathon

#1 redigeret for glemt pm

 

                             d = 100·c·M / pm

hvor
   d er densiteten, [d] = g·L-1
   c er opløsningens molaritet, [c] = mol·L-1
   M er det opløste stofs molmasse, [M] = g·mol-1
   pm er masseprocenten

    

                                  opløsningens masse                massen af opløst stof
                                               V·d                                        (V·c)·M
masseprocent
                                        pm  =  (V·c·M / (V·d))·100

    løst med
    hensyn til d
                                        d = 100·c·M / pm


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. december 2011 af mathon

eller nemmere
                                  m = n·M + V·ρsolvent  = V·c·M + V·ρsolvent         ved volumenbevarelse

                                  ρsolution = m/V  =  c·M + ρsolvent


Skriv et svar til: Bestemmelse af massefylde i en opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.