Matematik

logx^2 - logx = 2

28. november 2011 af Pandalakrids (Slettet)

Hej! Jeg har brug for hjælp til opgaven:
logx- logx = 2

 

Nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at log(x2) = 2·log(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. november 2011 af Isomorphician

Sæt z = log(x) og omskriv til:

z2 - z - 2 = 0, og løs som andengradsligning mht. z

Husk at substituere tilbage når du har fundet løsningerne til z.

 

......eller benyt metoden i #1


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. november 2011 af SuneChr

# 0 Hallo !   (log x)2 - log x  =  2    eller   log (x2) - log x  =  2            ?

# 4 Nåhh..  blev det nu til plus ?

 


Svar #4
28. november 2011 af Pandalakrids (Slettet)

undskyld det glemte jeg at skrive :-)

Det er:
log (x2) - log x  =  2   


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. november 2011 af AskTheAfghan

#4

log (x2) + log x  =  2

log (x2·x) = 2

log(x3) = 2

3·log(x) = 2

prøv selv at løse videre ...


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. november 2011 af Anxyous (Slettet)

Benyt:

log(a/b) = log(a) - log(b)


Svar #7
28. november 2011 af Pandalakrids (Slettet)

Jeg har regnet det ud således, og håber selvfølgelig at det er sandt :-)

log(x2) - logx = 2
2 · logx - logx = 2
10logx = 102
X = 100


Brugbart svar (1)

Svar #8
28. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det er korrekt løst.


Skriv et svar til: logx^2 - logx = 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.