Matematik
Bestem integralet
Hej sidder og laver en matematik opgave, og en af opgaverne (uden hjælpemidler) går ud på at bestemme integralet:
∫12(6x2-2x)dx
Men kan virkeligt ikke huske hvordan man gør, nogen der kan hjælpe? :)
Svar #1
29. november 2011 af Andersen11 (Slettet)
Find en stamfunktion F(x) til integranden ved at benytte den generelle formel ∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k , n≠-1 . Benyt så, at
a∫b f(x) dx = F(b) - F(a) ,
hvor F(x) er en stamfunktion til f(x) .
Hvis du ikke kan huske, hvordan man gør, er det vel passende at repetere de relevante kapitler i bogen.
Svar #2
29. november 2011 af AskTheAfghan
∫xn dx = xn+1/(n+) + K , hvor K = konstant
a∫bf(x) dx = F(b) - F(a)
Svar #3
29. november 2011 af AaB1885BK (Slettet)
Mange tak for hjælpen, jeg orkede ikke lige til at gå hele kapitlet igennem for én opgave :)
Skriv et svar til: Bestem integralet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
