Matematik

x2 +4x+ y2 -8y=5 beregn koordinaterne til skæringspunkt med x-aksene?

30. november 2011 af eliat (Slettet) - Niveau: A-niveau

en cirkel er givet ved ligning x2 +4x+ y-8y=5

beregn koordinaterne til skæringspunkt med x-aksene?

jeg brugte den formel (x-a)2 + (y -b)2=r2

x2+y2 -4x+8y=5

(x-2)2+y2+8y=5

(x-2)2 +(y-4)2=5

(x-2)2 + (y-4)2 =52

c(2,4) r=5

hvad skal jeg gøre efter det for at finde skæringspunkter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2011 af andreassuarez123 (Slettet)

Let :)


Svar #2
30. november 2011 af eliat (Slettet)

er der en bestem måde at finde skæringspunkter

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2011 af Enhver (Slettet)

Benyt, at når cirklen skærer x-aksen, er y-koordinaterne 0. Indsæt 0 i stedet for y i ligningen for cirklen, og løs ligningen. 

(x-2)2 + (0-4)2 =52


Skriv et svar til: x2 +4x+ y2 -8y=5 beregn koordinaterne til skæringspunkt med x-aksene?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.