Matematik

Matematik, 8.klasse. :)

30. november 2011 af Asmaaa (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Når svanen ikke løftede noget havde den en dybgang på 2,6m. For hver ton den skulle løfte blev dybgangen 0,025 cm større.

a) Hvor dybt stak Svanen når den løftede 6000 tons?

b) Tegn grafen for funktionen. y= 0,025*x+260.

c) En vejdrager til Vesterbro vejer 5400 tons. Vis på grafen hvad dybgangen var med denne belastning.
 

d) I fuld lastet tilstand havde Svanen en dybgang på 4,4 m. Hvor meget kunne den løfte?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2011 af Dontblame (Slettet)

y=0,025 * x + 260 er din ligning.

Ved opgave a indsætter du 6000 ind i y´s plads. 

6000 = 0,025 * x + 260

isoler nu x.

opgave b)

her tager du et kordinatsystem, hvor x aksen bruges som dybgang i cm, og y aksen som antal tons, den løfter.

 

c) her aflæser du fra din graf.

 

d) her indsætter du 4,4 m = 440 cm på x´s plads, i din ligning. 

y=0,025 * 440 + 260

Håber det hjalp :)


Svar #2
30. november 2011 af Asmaaa (Slettet)

Jo, mange tak. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2011 af Matkaj

A 0.025cm pr ton plus dybgangen uden belastning B lav sildeben C aflæs ynår x er kendt D beregn x når y er kendt Måske dette hjælper dig til at komme videre...

Svar #4
30. november 2011 af Asmaaa (Slettet)

Tak. :-)


Skriv et svar til: Matematik, 8.klasse. :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.