Matematik

ligninger er allerede begyndt.

30. november 2011 af ballemissen (Slettet) - Niveau: C-niveau

 

Har fået denne opgave for: Det er en ligning og jeg skal kun bruge 2 mellemreginger.

 

Jeg har dog taget nogle flere med indtil videre men er gået i stå. Nogen der kan vise mig hvad jeg skal gøre? :)

1,3x-7,1=x+9,2

1,3x-7,1=x+9,2 (ligningen)
-5,8x=x+9,2 minusser
-5,8x+x=9,2 lægger x til på begge sider
-4,8x=9,2  lægger x’erne sammen. (skal det så være 6.8 i stedet?)
-4,8x-4,8=9,2-4,8 trækker 4,8 fra på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2011 af mathon

 

                           1,3x - 7,1 = x + 9,2

                           1,3x - x = 9,2 + 7,1

                            0,3x = 16,3

                            x = (16,3 / 0,3) = (163/3) = 541/3

                           

           


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er forkert, at 1,3x - 7,1 reduceres til -5,8x .

Isoler led med x på den ene side, og isoler konstanterne på den anden side.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2011 af Walras

Det er forkert. Du trækker æbler og pærer fra hinanden. 

Desuden kan det ikke udregnes med færre end tre mellemregninger.

1,3x-7,1=x+9,2

Træk x fra på begge sider af lighedstegnet (1)

0,3x-7,1=9,2

Læg 7,1 til på begge sider af lighedstegnet (2)

0,3x=16,3

Divider med 0,3 på begge sider af lighedstegnet (3)

x=54,33


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2011 af Zalam (Slettet)

 

1,3x -7,1 = x+9,2

(1,3-1)x = 7,1+9,2

x = (7,1+9,2)/(1,3-1)

Ligningen er reelt løst. Således.


Svar #5
30. november 2011 af ballemissen (Slettet)

Tak for svarene.

Det er sådan at jeg har fået 3 ligninger og vælge imellem, men jeg skal kun vælge en af dem og bruge to mellemregnigner. 

 

De andre ligninger ser sådan ud:

 

-2y+5=2,8y+1,4

 3,141z+0,707=2,11z-0,611

 kan  det være min lærer har sat et trick spørgsmål, og nogle af disse ligninger har 2 mellemregninger? :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. november 2011 af Zalam (Slettet)

Hvis du tager den anden:

-2y + 5 = 2,8y + 1,4

5-1,4 = (2,8 +2)y

y = (5-1,4) / (2,8+2)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
30. november 2011 af Walras

Du kan løse dem som #4, men det er nok bedre for forståelsen at løse dem som #3. At løse de ligninger med to mellemregninger kræver større overblik, end du viste i #0. Er det vigtigt, at I kun benytter 2 mellemregninger? Det er da  fuldstændig åndssvagt, det var da bedre at lære at løse ligninger på en stringent og relevant måde. 


Svar #8
30. november 2011 af ballemissen (Slettet)

Tak for svarene. I opgaven står der vælg mellem en af ligningerne (kun en) og løs dem med to mellemregninger.


Svar #9
30. november 2011 af ballemissen (Slettet)

#6


Hvis du tager den anden:

-2y + 5 = 2,8y + 1,4

5-1,4 = (2,8 +2)y

y = (5-1,4) / (2,8+2)

 

Tak for svaret, kan du forklare mig hvad du gør ved hver ligning, så jeg kan lære hvad jeg selv skal gøre, tak? :)

 

Ligesom i #3.


Brugbart svar (2)

Svar #10
30. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Antallet af mellemregninger afhænger vel af, hvor meget man har kapacitet til at udføre i een mellemregning.

1,3x -7,1 = x +9,2 , giver

0,3x = 16,3 , hvoraf

x = 163/3

 

-2y +5 =2 ,8y +1,4 , giver

4,8y = 3,6  , hvoraf

y = 3/4

 

3,141z +0,707 = 2,11z -0,611  , giver

1,031z = -1,318 , hvoraf

z = -1,27837


Svar #11
30. november 2011 af ballemissen (Slettet)

Mange tak for svarene. Jeg blev meget forvirret af den regel med to mellemregninger, da jeg ikke vidste hvordan og hvorledes :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. november 2011 af Walras

#10 Om du udfører mellemregningerne i hovedet eller skriver dem ned på papir kommer vel ud på et (alle andre steder end i en rigid opgavestillers hoved??). Du benytter under alle omstændigheder to regler for ligningsløsning til den ene mellemregning, du laver, og endnu en til den sidste mellemregning. 


Brugbart svar (1)

Svar #13
30. november 2011 af Zalam (Slettet)

#9.

Det er sådan set bare den "almindelige" metode, som anvedes, hvor der omskrives lidt.

2,8y +2y <=> (2,8+2)y.

Derfra kan du så isolere y.


Den sidste ligning er ikke blevet løst på den metode jeg har vist så du kunne jo passende prøve selv :)

3,141z +0,707 = 2,11z -0,61


Skriv et svar til: ligninger er allerede begyndt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.