Fysik

Differentiering

30. november 2011 af Ecc0 (Slettet)

Jeg sider og læser om sammenhæng mellem farten for er pendul og vinkelhastigheden. Jeg er så stødt på at: 

Cos´(ø(t))=-ø´(t)*sin(ø(t)) 

Er dette rigtigt, jeg troede man differentierede cos sådanne:

Cos´(x)=-sin(x) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2011 af mathon

 

                   ...det er jo en sammensat funtion du differentierer

 
                      (f(g(t))) ' = f '(g(t)) · g '(t)

som for
                      g(t) = φ                    g '(t) = φ'    

                      f(φ) = cos(φ)          f '(φ) = -sin(φ) · φ '(t)        differentieret med hensyn til t


                    
                    

              


Svar #2
30. november 2011 af Ecc0 (Slettet)

Arg tak det havde jeg jo overset;)


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.