Matematik

omregning sekunder til minutter

30. november 2011 af sørensen1988 (Slettet)

Hejsa

hvordan omregner jeg 114 sekunder til minutter?

jeg ved at jeg skal dividere 114 med 60, så  det giver 1,9 minut

Men da der kun er 60 sekunder i et minut, hvordan regner jeg så de 1,9 om

så det giver 1 minut og 54 sekunder i en linie i excel?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2011 af hypernova (Slettet)

Du siger 0,9/10*6 = 0,54

Altså 1,9 min. = 1 min. og 54 sek.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. november 2011 af mathon

 

                          114 sek = 60 sek  +  54 sek  = 154/60 minut  =  19/10 minut


Svar #3
30. november 2011 af sørensen1988 (Slettet)

Kan man ikke udregne det sådan at man kun bruger en formel i excel? 

jeg skal bruge flere felter for at udregne det. Jeg vil gerne have at resultatet hedder 1,54

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. november 2011 af SuneChr

Du må bruge tre celler i Excel,   indtast i

A1          114

B1        =HELTAL(A1/60)

C1        =REST(A1;60)

H u s k,  ingen mellemrum


Skriv et svar til: omregning sekunder til minutter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.