Matematik

potens parentes

01. december 2011 af birthe_non (Slettet)

(x - 2)4     er der ik nogen der kan forklare mig hvordan min ven får det til x4 - 8x3 + 24x2 - 32x + 16  ?


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn selv

(x - 2)4 = (x-2) · (x-2) · (x-2) · (x-2)

             = (x2 -4x +4) · (x2 -4x +4)

Udregn det sidste produkt ved at gange hvert led i den ene størrelse med hvert led i den anden.


Brugbart svar (2)

Svar #2
01. december 2011 af peter lind

Du kan systemtiisk gange parenteserne ud. Altså først (x-2)(x-2) = x2-4x+4 derefter gange x-2 på dette og så videre. En anden mulig heder er at bruge (x-2)4 = (x-2)2(x-2)2 bruge reglen om kvadratet på en 2 leddet størrelse på hver af de 2 led. Dernæst gange ind i parenteserne.


Svar #3
01. december 2011 af birthe_non (Slettet)

Mange tak :)

 


Brugbart svar (2)

Svar #4
02. december 2011 af SuneChr

# 0  Når du, som 11-årig, har, eller er i gang med en videreuddannelse, må jeg formode, at du kender noget til binomialkoefficienter, så derfor

 (x - 2)4  =  (x + (- 2))4  =   1 · x0(- 2) +  4 ·x1(- 2)3  +   6·x2(- 2)2  +  4· x3(- 2)1  + 1· x4(- 2)0


Skriv et svar til: potens parentes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.