Matematik

Største og mindste radius

03. december 2011 af LuckyFoul (Slettet) - Niveau: A-niveau

 

Opgave 4 På billedet ses et colaglas. Indlægges en del af tværsnittet i et koordinatsystem kan den indvendige radius tilnærmelsesvis beskrives ved følgende funktion   r(x)= -0.0029x^3 + 0.069x^2 - 0.33x + 2.9      x∈[0;14.5]

 

a) Bestem den største og mindste radius for glasset. b) Bestem rumfanget af den mængde cola, der kan være i glasset. c) Bestem højden af væsken, når der hældes 250 cm3 i glasset.   Jeg har uploadet opgavesættet, men det er kun opgave 4 jeg bøvler med nu..
Vedhæftet fil: Matematik A maj 2011.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2011 af peter lind

a) Find r'(x) og løs ligningen r'(x) =0. Det giver hvor der er lokalt maksimum og minimum. Du bør også sammenligne med randværdierne altså radius for x = 0 og x = 14,5

b og c:  V = π∫0h r(x)2dx , hvor h er højden af væsken


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2011 af mathon

ekstrema kræver: 

                                      r '(x) = -0,0087x2 + 0,138x - 0,33 = 0

                                                 -0,0087x2 + 0,138x - 0,33 = 0

                                                             x = 2,934    og    x = 12,928

       find monotoniforholdene
og
       bestem lok. max- og lok. min-punkter

 


Svar #3
03. december 2011 af LuckyFoul (Slettet)

tak Tak :)


Svar #4
03. december 2011 af LuckyFoul (Slettet)

Kunne i måske hjælpe mig med opgave 2c, som handler omkring differentialligning.. 

Har lidt bøvl med den..?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2011 af mathon

 

                           c(t) = C·e-2,5t + 0,04        gennem (0:0,1)


Svar #6
03. december 2011 af LuckyFoul (Slettet)

Forstår ikke hvordan du kommer frem til det.. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2011 af peter lind

Du kan bruge panserformlen, separation af variable hvis du ikke har en generel løsning til den type differentialligninger se http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/difflign.html


Svar #8
03. december 2011 af LuckyFoul (Slettet)

Hvis jeg følger panserformlen, så er 

p(x) = 2.5

q(t) = 0.1

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. december 2011 af peter lind

ja


Svar #10
03. december 2011 af LuckyFoul (Slettet)

Men forstår ikke helt hvad stor C er ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. december 2011 af peter lind

Det er en integrationskonstant. Løsningen gælder ligegyldig hvilket tal man sætter ind i formlen. Den kan fastlægges, hvis man kender funktionsværdien i et punkt.


Svar #12
03. december 2011 af LuckyFoul (Slettet)

okay


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. marts 2012 af jubii10 (Slettet)

jeg sidder lige og laver de opgave men har lidt problemer i opgave 6 ?? kunne jeg måsek få lidt hjælp 


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. marts 2012 af peter lind

Hvad er du i tvivl om?


Skriv et svar til: Største og mindste radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.