Matematik

diff. lign.

03. december 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

N(t) er elefanter og t er tiden i år, antallet antages at opfylde lingingen

 

N` = 0,002•(1500-N)*N

 

hvor t=2 og N=530

a)bestem hastidheden hvormed elefanter stiger efter 2 år dvs t=2

 

kan det ikke skrives t(N)=0,002 • (1500-N) • N   og så bare indsætte 530 på Ns plads


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Jo, det er korrekt. Den søgte hastighed er N'(2), og den beregnes, da N(2) er kendt og lig med 530 ved at indsætte dette i differentialligningen, altså

N'(2) = 0,002·(1500 - N(2))·N(2)


Skriv et svar til: diff. lign.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.