Matematik

Vektorer

04. december 2011 af ACBorup (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der er givet vektorerne p = (2,4) og q = (-2,1)

f) Bestem vinklen mellem v = p + 2p og w=2q+q

Hvordan skal jeg lave den?
 

Ved godt at jeg burde have sat pile over alle bogstaverne, og yderligere en ^over det andet p pg det andet q, men jeg ved ikke lige hvordan man gør!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2011 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Mener du, at     v = p + 2p^ og w = 2q + q^ ? Indsæt dette i formlen for beregning af cosinus til vinklen mellem to vektorer.


Svar #3
04. december 2011 af ACBorup (Slettet)

Det har jeg prøvet, men så får jeg vektor v = (2,4) + 2*(2,4) = 18, og det kan jo ikke passe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, du skal jo benytte udtrykket for, hvordan man bestemmer tværvektoren af en vektor.

Hvis a = (a1 , a2) er en vektor i planen, er dens tværvektor

â = (-a2 , a1)


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.