Matematik

Finde nulpunkter til 3. gradsfunktion.

04. december 2011 af abl0001 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for hjælp, jeg håber I vil hjælpe mig:D

Min funktion lyder:

 f(x)=-x^3+5x^2+4x-20

:D

Har bøvlet med den i lang tid nu:D


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2011 af nielsenHTX

f(x)=-x^3+5x^2+4x-20

kan faktureres til

-(x-5)*(x-2)*(x+2) = 0 nu kan du bruge nul-reglen.


Svar #2
04. december 2011 af abl0001 (Slettet)

Jamen, hvor bliver -20 af i den faktorisering?

Og hvor finder vi her andengradsfunktionen, for netop at kunne brue nul-reglen? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. december 2011 af nielsenHTX

#2 hvis du ganger dem -(x-5)*(x-2)*(x+2) ud får du f(x)
nul-reglen gælder også for 3.gradslignigner.


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

Der er ikke tale om at fakturere, men om at faktorisere.


Svar #5
05. december 2011 af abl0001 (Slettet)

Jamen, man kan jo ikke faktorisere en ligning uanset i hvilken grad, hvis der ikke er x i alle led? - ellers kan jeg sagtens faktorisere.


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Når man faktoriserer et polynomium, drejer det sig om at skrive polynomiet som et produkt af polynomier, der hver for sig har en grad, der er lavere end det oprindelige polynomium.


Svar #7
05. december 2011 af abl0001 (Slettet)

Ja, men nogen som kan forklare mig, hvad svaret er? for jeg kan normalt godt metoden, kan bare ikke i det her tilfælde :D 


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Faktoriseringen står jo i #1 . Af den aflæser man rødderne uden videre. Benyt nulreglen for et produkt. Et produkt er nul hvis en eller flere af dets faktorer er lig med nul.


Svar #9
06. december 2011 af abl0001 (Slettet)

Som sagt kender godt metoden ved faktorisering - men den kan ikke benyttes her, et krav for at kunne bruge faktorisering og derefter nulregler - der skal være x i alle led i funktion, har jeg også skrevet før - men prøver at finde ud af hvordan jeg løser 3. gradsligningen som IKKE har x i alle led - jeg kan ikke faktorisere, og hvis du kunne dit stof, som du prøver at formidle videre, vidste du også, at man ikke kan.

Men hvis du heller ikke kan svaret, så tak for hjælpen so far, finder nok ud af det på et tidspunkt, går til min lærer.


Skriv et svar til: Finde nulpunkter til 3. gradsfunktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.