Matematik

Fraktiler i t- og chi-i-anden fordelingerne?

04. december 2011 af Sheldorin (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej med jer,

Når man har med en standard normalfordeling at gøre, så finder man jo p-fraktilen som:

z_p=O^(-1)(p)  Hvor O skal forstille at være et stort phi ;) Så altså den inverse til standardnormalfordelingen.

Men hvad når det er t- og chi-i-anden-fordelingen, hvad er det så og i så fald hvordan skrives det?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2011 af peter lind

Det gøres på præcis samme måde og slås normalt op i et CAS værktø, regneark eller ligningen. Man skrive blot at p fraktilen er det og det.


Svar #2
04. december 2011 af Sheldorin (Slettet)

Hej tak for dit svar.

Jeg her helt med på hvordan jeg beregner det med excel osv. Det jeg gerne ville vide det er hvordan man skriver det i formler. Altså ved standard normalfordelingen skrev man jo z_p=O^(-1)(p) så hvordan skriver man et udtryk for t(n-1)_p og chi(n-1)_p?

Håber du forstår hvad jeg mener, ellers må du lige skrive ;)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2011 af peter lind

χ2P og tp


Svar #4
04. december 2011 af Sheldorin (Slettet)

Nej det var ikke helt det jeg mente, det er den anden side af lighedstegnet jeg er interesseret i ligesom med O^(-1)(p) i standardnormalfordelingen.

Jeg tænker lidt at for fx t-fordelingen finder jeg fx:

P(T <= t) = p og dermed skal jeg have den inverse til P(T <= t) men når man har med t-fordelingen at gøre, har man så en speciel notation for P(T <= t) ligesom man notere P(Z <= z) som O(z) ved standard normalfordelingen?


Svar #5
04. december 2011 af Sheldorin (Slettet)

Man kunne også sige det på en anden måde: Hvordan notere jeg den inverse til P(T <= t)?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2011 af peter lind

Du kan altid skrive P{X < x} eller lignende. Det kan du både for normalfordelingen, binomialfordelingen og alle mulige andre. Der findes ikke et symbol for fordelingsfunktionen for χ2 fordelingen eller t fordelingen, hvis det er det du leder efter.


Svar #7
05. december 2011 af Sheldorin (Slettet)

Men hvordan indikere man at det er den inverse til P(T<=t)?

Skriv et svar til: Fraktiler i t- og chi-i-anden fordelingerne?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.