Fysik

Lyd og lydstyrke

04. december 2011 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa, jeg er igang med at lave en aflevering men er gået i stå ved dette spørgsmål:

Lydstyrken fra en højttaler er på 98 dB. Hvilken lydintensitet svarer det til? Hjælp: Her skal du regne den anden vej. Isoler I i formel (2). 

Formel 2 er: L = 10 * log(1012* I) 

Er det ikke også noget med, at jeg skal opløfte det i log? 

Er ret forvirret, så det ville være dejligt, hvis der er en derude, som kan hjælpe mig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2011 af Anxyous (Slettet)

Først dividerer du med 10 på begge sider, og så bruger du x = 10log(x). Så dividerer du med 1012 på begge sider.


Svar #2
04. december 2011 af Ukenddt (Slettet)

Men jeg skal jo isolere l.. 

Kan du evt. vise mig de 2 første trin? så kan jeg godt selv resten. :-)

og skal jeg bruge 98 dB nogen steder? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2011 af YesMe (Slettet)

L = 10 * log(1012* I) = 10 * (log(1012) + log(l)) = 10 * (12 + log(l))

Det vil sige

L = 10 * (12 + log(l))  ⇔  L/10 = 12 + log(l)  ⇔  (L/10) - 12 = log(l)

Derfor

l = 10(L/10) - 12 = 10(L/10)/1012

Forstået?


Svar #4
04. december 2011 af Ukenddt (Slettet)

Skal 98 dB så indsættes på L's plads? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2011 af YesMe (Slettet)

Ja det skal indsættes i ørene.


Skriv et svar til: Lyd og lydstyrke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.