Matematik

8 ligninger med 8 ubekendte i Maple

04. december 2011 af jespergh (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej allesammen, jeg er igang med en eksamens opgave.
her har jeg fået til opgave at løse 8 ligninger med 8 ubekndte på maple, men efter flere forsøg, siger maple hele tiden at hver enkelt ubekendt giver 0. nogen der ved hvad jeg gør galt, for kan ikke selv finde fejlen.

ekstra information, når jeg får vist resultatet så står der A1 = 0., A2 = 0., osv. osv. det der undre mig at der står 0. og det burde der vist ikke.


håber i kan hjælpe, og har tilføjet et billed med hvordan jeg har sat det op


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Dit ligningssystem har jo formen

M·x = 0 ,

hvor M er en 8x8 matrix, og x er søjlevektoren med de ubekendte A1, A2, ... . Hvis M er regulær og derfor har en invers, har ligningssystemet netop den ene løsning x = 0 .


Svar #2
04. december 2011 af jespergh (Slettet)

okay, det er jeg gået igang med nu, har kun lavet en linje, men gør jeg det på den rigtige måde indtil videre?
og tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Kan du ikke forklare, hvad du gør? jeg kan ikke gennemskue, hvad du har lavet.


Svar #4
04. december 2011 af jespergh (Slettet)

jeg har taget hver led foran det ubekendte og placeret det i hver sin boks i matricen, hvor den sidste kolonne består af nuller, da ligningerne skal være = 0

 

 

jeg har også tidliere prøvet at dele ligningsystemet op, eftersom sinus til 0 er 0, så har jeg forkortet ligningerne hvor det ses at de 4 første ligninger afhænger af 4 konstanter, og de næste 4 ligninger afhænger af 4 andre konstanter, da jeg opsatte disse 4 ligninger i en matrice, blev resultatet = 0 i begge tilfælde


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis ligningssystemet har formen M·x = 0 , er x = 0 en løsning.


Svar #6
04. december 2011 af jespergh (Slettet)

kan der så ikke være andre svarmuligheder? jeg har uploadet svaret som jeg fik, ved den sidste opstilling jeg lavede.


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Genlæs svar #1.


Svar #8
04. december 2011 af jespergh (Slettet)

okay tak, det giver bare ikke så meget mening, da det er konstanterne i den fuldstændige løsning for et svingningssystem, hvis disse konstanter er 0, så vil den fuldstændige løsning ikke bestå af en ligning.

men jeg værdsætter din hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Jeg har jo heller ikke udtalt mig om, hvorvidt dine ligninger repræsenterer det, du havde til hensigt at beskrive. Jeg har blot udtalt mig om løsningen til det forelagte ligningssystem.


Skriv et svar til: 8 ligninger med 8 ubekendte i Maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.