Matematik

Matematik A-niveau

05. december 2011 af studiee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Er der nogen, som kan hjælpe mig med disse to opgaver.

1. En parabel har ledelinjen x=1 og brændpunkt i (5,4). Bestem ligningen for parablen. Bestem ligningen for de tangenter der har røringspunkt med parablen for x=7

2. Parablen har ligningen y=2x2 - 4x +7. Bestem ligningen for ledelinjen og brændpunktets koordinater.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2011 af HaettemaageN (Slettet)

Er du sikker på at ledelinjen ikke er givet ved y = 1?


Svar #2
05. december 2011 af studiee (Slettet)

Under opgaven står der x = 1.


Brugbart svar (2)

Svar #3
05. december 2011 af HaettemaageN (Slettet)

Så ved jeg ikke med 1., men 2. kan beregnes ved hjælp af:

Ledelinje:

               y = c - (b2+1)/(4·a)

Brændpunkt:

              x = -b/2·a

              y = c - (b2-1)/(4·a)


Svar #4
12. december 2011 af studiee (Slettet)


Skriv et svar til: Matematik A-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.