Matematik

Find q, i retvinklet trekant

05. december 2011 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan finder jeg q, hvilken en af sinus cosinus og tanges skal bruge, hvordan og hvorfor? (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2011 af Enhver (Slettet)

Brug tangens.

tan(52) = q / 14

Isoler så q.


Svar #2
05. december 2011 af cecilied34 (Slettet)

Jeg får et negativt tal?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2011 af Enhver (Slettet)

tan(v) = modstående / hosliggende

q er modstående til 52 

Du kan selvfølgelige også bruge  tan(38) = 14 / q


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2011 af Enhver (Slettet)

Du skulle meget gerne ikke få et negativt tal..

Jeg får    q = tan(52) * 14  = 17,9


Svar #5
05. december 2011 af cecilied34 (Slettet)

Det er nok mig, der taster det forkert ind. Jeg siger tak for hjælpen (:


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. december 2011 af hej2010 (Slettet)

selvom jeg er forsinket kan jeg vise dig denne her hjemmeside som nok kan hjælpe en anden gang ;)
 

http://cossincalc.com/

 


Skriv et svar til: Find q, i retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.