Matematik

Elektrisk feltstyrke

05. december 2011 af Amandakjel (Slettet) - Niveau: A-niveau

kan nogen hjælpe med opgaven som jeg har vedhæftet, jeg ved ikke helt hvordan jeg skal beregne den...

Er spændingsforskellen forresten 0 i opgave a)?

 

mvh

amanda

Vedhæftet fil: Dok2.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du spørger om spændingsforskellen? Spændingsforskellen mellem hvad? Opgaven spørger om den elektriske feltstyrke i plademellemrummet. Den ene plade har et spændingspotential på +20V, mens den anden har potentialet -20V . Benyt, at E = V/d , hvor d er afstanden mellem pladerne.


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. december 2011 af mathon

               

         den elektriske feltstyrke i det homogene felt
         
                    E = U/d  =  (20 V) / (0,015 m)  =  1333,33 V/m  =  1333,33 N/C

Det elektriske felts arbejde - med konstant kraft - overføres som kinetiske energi til elektronen under dennes acceleration fra hvile,
hvoraf
                   Ekin = (1/2)·me·v2 = F·d = (E·q)·(0,015 m) = (1333,33 N/C)·(1,60218·10-19 C)·(0,015 m) =
                                                                                     3,20435·10-18 Nm  =  3,20435·10-18 kg·(m/s)2
                                        

                   Ekin = (1/2)·(9,10939·10-31 kg)·v2  =  3,20435·10-18 kg·(m/s)2

                                                                           v2 = 7,03528·1012 (m/s)2   

                                                                           v  ≈  2,7·106 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2011 af LuckyFoul (Slettet)

Burde det her ikke være under fysik


Svar #4
06. december 2011 af Amandakjel (Slettet)

hovsa undskyld det er mig der har kommet til at sætte det ind på matematik :(

Tak Andersen og mathon, jeg forstår det godt nu <3

Jeg fik også en lignende opgave i dag på skolen, og kan ikke tro mig selv at jeg fik løst den rimeligt hurtigt !


Skriv et svar til: Elektrisk feltstyrke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.