LaTeX

SI - enheder + tabeller

06. december 2011 af Dezkon (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Sidder med en meget stor rapport, om energi renovering.

I denne rapport får vi utroligt mange fejl, som skyldes SI-enheder. Hvordan angiver man en enhed som:

 

W / m2 * K

 

Vi har fået afvide, at enheder ikke må stå i kursiv. 

 

Jeg angiver her en tabel som programmet melder fejl i. Men vi kan ikke umiddelbart finde fejlene. Kan Der eventuelt hjælpes?

 

\begin{document}


\centering
\begin{tabular}{lccc}
\hline
Ydervæg       &d    &$\lambda$   &R  \\
          &m    &W/m \cdot K  &${m^2} $\g$ {K/W}$ \\ \hline
    
Overgangsisolans   &     &     &0,170  \\
Skalmur kalksandsten &0,108  &2,3   &0,046  \\
Hulrum        &0,075  &0,18   &0,416  \\
Bagmur letbeton    &0,150  &1,5   &0,1   \\
\hline
          &     &       & \sum{R=0,733 \; ${m^2\! \cdot \!K/W}$  \\
          &     &       & U=1,355 \; ${W/m^2\! \cdot \!K}$  \\
\end{tabular}
\label{tab:Ydervæg}    
\end{document}

 

Håber der er nogen som kan hjælpe os :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. december 2011 af daleif (Slettet)

Næste gang så post noget som faktisk kan oversættes. Desuden er det ikke åbenlyst ud fra jeres brug af enheder, hvad I faktisk mener. Her er mit bud på hvordan enheder skal skrives og hvordan tabellen som sådan skal formateres

\documentclass[a4paper]{article}
\usepackage{booktabs,tabularx,array,siunitx}
\sisetup{
  output-decimal-marker={,}
}
\newcolumntype{L}{@{}X@{}}
\begin{document}
\begin{tabularx}{\textwidth}{l
    l!{\qquad}
    S[table-format=1.3]
    L
    S[table-format=1.2]
    L
    S[table-format=1.3]
  }
\toprule
Ydervæg       &&{$d$}    &&{$\lambda$}   &&{$R$} 
\\
          &&{(\si{\metre})}
          &&{(\si[per-mode=symbol]{\watt\per\metre\per\kelvin})}
          &&{(\si[per-mode=symbol]{\metre\squared\gram\kelvin\per\watt})}
          \\
\midrule
Overgangsisolans   &&     &&     &&0,170  \\
Skalmur kalksandsten &&0,108  &&2,3   &&0,046  \\
Hulrum        &&0,075  &&0,18   &&0,416  \\
Bagmur letbeton    &&0,150  &&1,5   &&0,1   \\
\midrule
\multicolumn{7}{r}{$\sum R=\SI[per-mode=symbol]{0,733}{\metre\square
    \kelvin\per\watt}$}  
\\[1ex]
\multicolumn{7}{r}{$U=\SI[per-mode=symbol]{1,355}{\watt\per\metre
              \squared\per\kelvin}$}  \\
\bottomrule
\end{tabularx}
\end{document}


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. december 2011 af daleif (Slettet)

Kræver naturligvis at man har en fuld LaTeX installation med seneste version af siunitx


Skriv et svar til: SI - enheder + tabeller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.