Matematik

Metode til at finde nulpunkter til en 6. grads ligning.

06. december 2011 af Ebordben (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Jeg har en ligning/formel/whatever der hedder x^6-4x^4. HVordan finder jeg nulpunkterne til ligningen??

 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2011 af SuneChr

Start med at sætte x4 udenfor en parentes.  # 0 Dit udtryk skal sikkert være lig med 0 ?

Så kan jeg heller ikke hjælpe mere.

# 2 Væk med den lommeregner. Du spurgte om en metode. Lommeregneren er ikke en metode til en så åbenlys let løsning,  på B-niveau.


Svar #2
06. december 2011 af Ebordben (Slettet)

Hmm måske, men fandt frem til man kunne sætte f(x) lig med nul på lommeregneren ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2011 af mette48 (Slettet)

x^6-4x^4

Næste gang du beder om hjælp til en ligning, så husk at der skal være et = for at det overhovedet er en ligning.

Et gæt

x^6=4x^4.  sæt x≠0

 og del med x4 på begge sider og løs ligningen x2=4

undersøg dernæst om x=0 er en mulig løsning

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2011 af PeterValberg

Jeg "ser" det som en funktionsforskrift:

f(x) = x6 -  4x4

hvor opgaven går ud på at bestemme rødderne, - altså ligningen:

f(x) = 0
x6 - 4x4 = 0
x4(x2 - 4) = 0
x4 = 0  ∨  x2 - 4 = 0
x = 0  ∨  x2 = 4
x = 0  ∨  x = ±√4
x = 0  ∨  x = -2  ∨  x = 2

L = {-2, 0, 2}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Metode til at finde nulpunkter til en 6. grads ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.